Mal din dag

Søndagssysler

søndag 25. juli 2010 klokken 21:41 · 3 kommentarer · Barnebarn, Blomster og have, Familien, Hunde

Vi, Anna, Sallie og bedsten gik en dejlig frisk tur i det utrolig dejlige område hvor de bor. Anna sov med det samme, men Sallie “læste avis” – sniflede og sansede alle de sjove hunde der havde været så venlige at lægge et visitkort.

Imens stornød jeg udsigten!  Tænk at bo i sådan et smørhul …..

Her midt i byen passes der på de gamle Signalbakkker, hvor stenalderfolket boede og hvor kvæg har græsset. – Nu er de heldigvis fredede og bliver flittigt benyttet til gåture og leg.

Herinde i “hullet” er der blevet spillet meget bold og skråningerne er blevet brugt til at løbe op ad og kure ned – og sikke kælkebakker der er. Her har vi leget med vores børn og nu kommer Anna til at lege her.

Fjorden ses her østud mod Hals og oliehavnen – og Portland (Rørdal) – der hvor rigtig mange aalborgensere havde deres udkomme. En af grundene til at vores bydel er opstået, er netop den industri, der lå/ligger ved havnen. Værftet som nu er lukket og lavet om til eksklusive boliger og firmadomiciler.

Men der er stadigvæk plads til de ydmyge kolonihaver, der klynger sig til skrænten ned mod Kridtsvinget og motorvejen og tunnellen mod Vendsyssel. Kolonihavefolket flagede og en enkelt har endda prydet med et blåt tag – vi ligger vel ved fjorden og netop den blå farve sås ofte nede på værftet. Gad vide hvor ejeren har arbejdet?

Markuskirken troner majestætisk midt i billedet og sommerhimlen smager af søndag.

Og da vi kom hjem var de kommet langt med havesyslerne – se engang hvad mellemste og Ole har lavet – en opstammet forsytia. – forleden en stor busk – i dag en parasol.

Der bygges stadig højbede – ældste og frue er lige så gode til at samarbejde som Ole og jeg er. De arbejder målrettet og hyggeligt sammen og er gode til at supplere hinanden. Det er en fornøjelse at se. Og sikke fine resultater. Jeg mener jo at de har den smukkeste og hyggeligste have i byen.

Mens vi spiste koldskål gik Sallie kold under den smukke hortensia. Hun har forresten lært at gå ned ad den farlige trappe fra væksthuset. Det turde hun ikke, men så i dag brød hun igennem og nu spurter hun op og ned som om hun aldrig har lavet andet.

3 kommentarer indtil videre ↓

 • Eva

  Det lyder dejligt, – rigtig sommer-søndag-dejligt. Og så fine billeder af området.

 • Lupo

  Det kan ikke passe, at du ikke tog billeder af den sovende yndighed?
  Dem får vi nok at se en anden dag.
  Den opstammede forsythia er en rigtig god idé 🙂 Det vil jeg prøve.

 • Ella

  Vi havde som altid nogle dejlige timer i hinandens selskab, Eva – og tak for rosen 🙂

  Nej det kan ikke passe, Lupo – men vi må se. Svigerdatteren fik ideen og Ole kan se en mulighed i et hvilket som helst træ. Det skulle du prøve.

Læg en kommentar

Du skal logge ind poste en kommentar.

Jimmy